СТАФ Говорилня

Тук ще си говорим за всичко, за което няма специална тема във форума

Re:СТАФ Говорилня

Мнениеот Jordan staff » Пет Май 15, 2009 3:25 am

ATINAstaff написа:Една голяма изненада очаква да бъде представена от потребител с ник krastev. :giveheart:

Струва си да видите с какво малко бижу се сдоби отново морската част на стаф семейството ни.

Млъквам, защото някой друг трябва да разкаже и покаже, в своя собствена тема. :ok:

ЧЕСТИТО ЗА НОВОТО ПОПЪЛНЕНИЕ към БККАСТ!!!Нямам търпение krastev,да представи новата звездичка в своя собствена тема!
Още веднъж - ЧЕСТИТО! :drugarche:
Quality amstaffs start with a good pedigree-Fred Sindelar!

JORDAN STAFF KENNEL - КАЧЕСТВО БЕЗ КОМПРОМИСИ!!!

За контакти :+359 876 09 40 33 ; jordan_staff@abv.bg ; www.jordanstaff.net ; www.facebook.com/astbg ; www.jordan-staff-kennel.alle.bg
Аватар
Jordan staff
Member
Member

Мнениеот Jordan staff » Съб Май 16, 2009 3:08 pm

Моя любимец....

Budda Long Step from Latvia.
4 month old.

/Ch. Apach King of Rings  X  JCh. Teachers Long Step /

[img width=607 height=800]http://i60.servimg.com/u/f60/13/10/69/42/_mg_2310.jpg[/img]

:love: :love: :love:
Прикачени файлове
Budda Long Step.jpg
Budda Long Step 1.jpg
Budda Long Step 2.jpg
Последна промяна Jordan staff на Съб Май 16, 2009 3:10 pm, променена общо 1 път

За контакти :+359 876 09 40 33 ; jordan_staff@abv.bg ; www.jordanstaff.net ; www.facebook.com/astbg ; www.jordan-staff-kennel.alle.bg
Аватар
Jordan staff
Member
Member

Мнениеот Ели » Съб Май 16, 2009 11:23 pm

Тоз Буда, много сладък беееее  :ok:....
Прилича ми на някой ;) :P
Ado, I LOVE you!
Аватар
Ели
Newbie
Newbie

Мнениеот Весела » Пон Май 18, 2009 4:09 am

От известно време наблюдавам една тенденция, стафовете да излизат от стандарта на породата, особено относно височината. Този феномен се нарича 'акселерация' - т.е. увеличаване на височината, респективно и килограмите за да изглежда кучето пропорционално.

Интересно ми е дори как при на пръв поглед родители с идеална височина се раждат кученца, които излизат извън стандарта? Другият фактор е, че съдиите в последно време някакси толерират "големите" кучета. Та ми е много интересно дали самите съдии не налагат тази тенденция? Или тази акселерация е причинена от неправилно хранене? Примерно прием на прекалено високи количества протеин, или на прекалено много храна в подрастваща възраст?

Нормално ли е женско куче високо 50см при горна граница 46см? Не нарушава ли тази височина пропорциите на тялото?

http://www.ethicofdream-ast.com/our_fem ... males.html

Ще ми бъде интересно да чуя мненията ви по въпроса.
Изображение
Don't fuck with people, because this is the first thing you'll get back.
Аватар
Весела
Member
Member

Мнениеот Jordan staff » Пон Май 18, 2009 12:39 pm

Според мен няма точен отговор по твоята тема...
Сигурен съм,че има доста различни мнения и схващания по този въпрос,НО мисля че проблема с нарастването на кучетата от породата е доста комплексен.Напоследък всички забелязваме,че съдиите по изложбите толерират и присъждат призовите места на едри женски и мъжки екзепляри,които минават доста горната граница,което е голяма грешка според мен.Друг от факторите се оказва - не правилния подбор на мъжки разплодници в даден развъдник - висока кучка с висок мъжки (често се случва).Още - повечето развъдници НЕ избират мъжките кучета с които заплождат,според това което притежават и това,което искат да постигнат с определено кучило,а точно обратното - масово се запложда единствено и САМО с ''признатите ШАМПИОНИ''.
В едно кучило в случая не трябва да се целим само в хубавите глави или само в хубавите ъгли...Трябва да се наблюдава всичко комплексно,трябва да се борим за качеството от стандарта...
Стига се до един извод - съдиите са тези,които трябва да присъждат правилно призовите места на стандартните и качествени екземпляри,а не обратното,както се съди в момента - една голяма мистика - присъждат се места,по лични и приятелски отношения,отсъждат се места на собственици подкупили съдията предварително,отсъждат се места само защото в името на кучето стои Световен или Евро шампион.......
Мисля,че трябва да си направим изводите сами,и от тук на сетне всеки сам да решава как и на къде ще движи развъдната си дейност!

Изображение

Аватар
Jordan staff
Member
Member

Мнениеот Jordan staff » Пон Май 18, 2009 2:39 pm

Какво е влиянието на морската вода,върху късокосместите АСТ???
Прикачени файлове
1.22.jpg
Последна промяна Jordan staff на Пон Май 18, 2009 2:52 pm, променена общо 1 път

Аватар
Jordan staff
Member
Member

Мнениеот ATINAstaff » Пон Май 18, 2009 3:19 pm

Интересен въпрос ...
В размислите на всеки от вас има порция правда.
Отговорите на правилна или неправилна селекция за съжаление не са абсолютни.Защото селекцията е като медицината ,а не точна наука като математиката,няма таблица,няма параметри, няма точност.
От времето ,с което аз се занимавам ще дам лично моите си доводи по проблема,но не всички.

1.Заплождайки се гледа мъжкото куче,не и назад от какви родители е ,какъв ръст имат те и прародителите също.
2.Масово всички са пощурели да дават на кучета си всичко на макс/на себе си и децата си също/.Давайки супер/хай/премиум клас храна даже, всички вие блъскате в гранулата добавки от манджи,витамини и тн.
С това разваляте кучето и труда на хора,които разбират доста повече от хранене.Тогава не хранете с гранула от високият клас.
3.Високо протейнните храни.Не искам и да ги чуя.Всички са пощурели.А старите простички хорица са го казали златна среда-сиреч баланс.Няма начин да ме убедите,че един културист в пред състезателен режим взима високо енергиина храна.Напротив те приемат кучешката лайт формула.
4.Съдиите?
Тук сме в мътни води.
Ако някой от вас е съдията в ринга и целият ринг е пълен с над стандарта кучета !
Тогава, как ще реагирате?

Вие търсите схема,таблица и точният начин за пътеката на успех.
НЯМА ТАКЪВ ФИЛМ.
Точният начин с едно куче няма да намерите.
А схемата се казва Време + Личен опит и никой няма да я сподели във форумите,нито пък очи в очи-просто т ще я премълчи.
Конкуренция.
Последна промяна ATINAstaff на Пон Май 18, 2009 3:26 pm, променена общо 1 път
"Не греши само този,който нищо не прави"

Жена иска ли нещо и Дявола ще и дойде на помощ!

ANGELSSTAFF.COM
Аватар
ATINAstaff
Member
Member

Мнениеот Jordan staff » Пон Май 18, 2009 3:28 pm

Каква роля играе храненето при ръста?
Предполагам,че с неправилно и претъпкано витаминизирано хранене/повече на грамаж от колкото е необходимо/ можем да развалим хода,ставите и стоиката на кучето,но какво общо има с ръста?
Офф/какъв е проблема,ако кучето усвоява всички витамини и гранули?

Аватар
Jordan staff
Member
Member

Мнениеот Весела » Пон Май 18, 2009 4:02 pm

Пол Маркс, собственикът на развъдник Parastones е намерил своята формула за перфектни пропорции. Той смята, че по време на растежа количеството протеин в храната трябва да е между 20 и 28% (максимум). Проблема идва от качеството на протеина. При храна с 22% протеин, ако само 10% от тях е протеин от животински произход, а останалото е растителен протеин - тогава не съм съгласна.

Другият фактор - витамините. Всеки дава на кучето витамини с тезата "Абе да има.." Витамини за апетит, за козина, мултивитамини, добавки за какво ли не.

Няма начин да ме убедите,че един културист в пред състезателен режим взима високо енергийна храна.

Тони, в предсъстезателен режим културистите ядат само чист протеин (пилешко, пуйка, червено месо), без грам мазнини и пият дефидратиращи хапчета за релеф.

А схемата се казва Време + Личен опит и никой няма да я сподели във форумите, нито пък очи в очи - просто ще я премълчи.
Конкуренция.

Точно това според мен довежда до тия фрапантни различния в типа на стафа по целия свят. Всеки си пази своите малки тайни и променя породата по свой си начин. Знаете, че е елементарно да се различи на пръв поглед американско от руско куче. Лесно е да се различи куче от Дон и куче от Цоле?
Защо трябва всеки да крие "откритията си", вместо да се обменя опит и информация и по този начин да се запази типичността на породата.

Офф/какъв е проблема,ако кучето усвоява всички витамини и гранули?

Кучето практически не може да усвои всички витамини. Водноразтворимите витамини (С, В) организма ги изхвърля (изпикава ги), а мастноразтворимите витамини (А, Д, Е) се натрупват в организма и може да имат токсичен ефект при предозиране.

Та относно акселерацията, този феномен се наблюдава и при хората открай време. От ниски родители, сина или дъщерята стават 1,80м, което няма обяснение от генетична гледна точка?
Изображение
Аватар
Весела
Member
Member

Мнениеот Весела » Пон Май 18, 2009 4:11 pm

Трябва да ти кажа, че е много добро!  :ok: Но най-важното е, след солената баня, кучето да се измие и със сладка вода. Ако не се отмият солите, се разваля киселинния баланс на кожата. Оттам следва линеете, козината изсветлява, става чуплива, губи блясъка си и т.н.
Изображение
Аватар
Весела
Member
Member

Мнениеот ATINAstaff » Пон Май 18, 2009 4:26 pm

Весела написа:Пол Маркс, собственикът на развъдник Parastones е намерил своята формула за перфектни пропорции. Той смята, че по време на растежа количеството протеин в храната трябва да е между 20 и 28% (максимум). 

:ok: :ok: :ok:
Весела написа:Проблема идва от качеството на протеина. При храна с 22% протеин, ако само 10% от тях е протеин от животински произход, а останалото е растителен протеин - тогава не съм съгласна.

Това на база личен опит,по-голям от този на човечеца от Parastones ли?
Весела написа:Другият фактор - витамините. Всеки дава на кучето витамини с тезата "Абе да има.." Витамини за апетит, за козина, мултивитамини, добавки за какво ли не.
;)
Искам да видя този номер в действие как усвоява всичките тонове витамини за козина,ставни препарати ,за мускулатура ,за...за 
Весела написа:
Няма начин да ме убедите,че един културист в пред състезателен режим взима високо енергийна храна.

Тони, в предсъстезателен режим културистите ядат само чист протеин (пилешко, пуйка, червено месо), без грам мазнини и пият дефидратиращи хапчета за релеф.

Щом казваш  ;)
Единият ми родител отдели 35 год от живота си на професионалният спорт,а моят  в пряк контакт с проф.спортисти.
Спирам до тук.Явно не разбирам материята.А и акъл няма да дам,само резултати.
Весела написа:

Точно това според мен довежда до тия фрапантни различния в типа на стафа по целия свят. Всеки си пази своите малки тайни и променя породата по свой си начин. Знаете, че е елементарно да се различи на пръв поглед американско от руско куче. Лесно е да се различи куче от Дон и куче от Цоле?
Защо трябва всеки да крие "откритията си", вместо да се обменя опит и информация и по този начин да се запази типичността на породата.

Ами Весе,  дали да не замолим и тези от Кока Кола да посподелят рецептата-стисльовци.А и не искат да дращат по форуми готварски,сигурно не могат да чукат клавиатурата.

ANGELSSTAFF.COM
Аватар
ATINAstaff
Member
Member

Мнениеот ATINAstaff » Пон Май 18, 2009 4:32 pm

Аз предпочитам сладките водоеми,но ако имат и пясък...ех мечти.
То и слънцето вреди на косата и козината...
Я си пускай кучка да плува в морето на воля.Тегли и после един душ да не ти мъкне пясък в къщи и да не и изпръхва козината с шампоан за ежедневна употреба и се радвайте на това,че не ви се налага да пътувата на 100 км отиване и връщане до Искъра и 2ч излизане от София.

ANGELSSTAFF.COM
Аватар
ATINAstaff
Member
Member

Мнениеот Весела » Пон Май 18, 2009 4:50 pm

Това на база личен опит,по-голям от този на човечеца от Parastones ли?

Това на база, че зная какви количества царевица има в храните на БГ пазара. Плюс това човечеца храни със специална храна - Special Bull Power, баш направена за бул тайп териери.

Искам да видя този номер в действие как усвоява всичките тонове витамини за козина,ставни препарати ,за мускулатура ,за...за 

Ама точно това имах предвид, че НЕ ги усвоява. Т.е. част от тях се дават напразно и само затормозяват организма на горките подрастващи животни.

Щом казваш  Wink
Единият ми родител отдели 35 год от живота си на професионалният спорт,а моят  в пряк контакт с проф.спортисти.
Спирам до тук.Явно не разбирам материята.А и акъл няма да дам,само резултати.

http://www.kulturizam.co.cc/hranene.php
http://www.kulturizam.co.cc/hranene-bod ... hp#protein
Отново твърдя, лайт храните са с намалено съдържание на мазнини, не на протеин.

Ами Весе,  дали да не замолим и тези от Кока Кола да посподелят рецептата-стисльовци.А и не искат да дращат по форуми готварски,сигурно не могат да чукат клавиатурата.

Не бъркам кинологията с бизнес. Целта на бизнеса е да не си разкрием тайните, за да има повече парички от ноу-хау. А целта на кинологията не е ли запазване и подобряване на породата?
Изображение
Аватар
Весела
Member
Member

Мнениеот ATINAstaff » Пон Май 18, 2009 5:38 pm

Ами няма да споря.
Царевица-има я във всяка храна,за етикетите на чувала не споря,а в кухнята на ...там се съмнявам се да се озовем.
За хранене и спорт-няма да споря.Ще оставя резултати и време да показват ...
Весела написа:

Не бъркам кинологията с бизнес. Целта на бизнеса е да не си разкрием тайните, за да има повече парички от ноу-хау. А целта на кинологията не е ли запазване и подобряване на породата?

Да бе то е масовка това,заради това и 99% се ориентират към покупка на готов инбридинг на някоя търсеща се порода и участия -масово до 100 км-приблизително.Ефективно и действащо.Немож ги стигна ...така каза един човечец.А сега ме цапни за да ти повярвам,че не е бизнес.

ANGELSSTAFF.COM
Аватар
ATINAstaff
Member
Member

Мнениеот Весела » Пон Май 18, 2009 6:25 pm

Еми аз винаги съм мразела "масовката" и не се причислявам към нея. Иначе пак ще налазя Парастонс - човека има в сайта си 5-6 женски и 5-6 мъжки кучета? Има и минибултериери - една доста интересна и скъпа разновидност. Неговото бизнес ли е?

Или по-добре да задам въпроса: "Как да различим търгаша от развъдчика, на който му пука за породата?"

Ако произвеждаш по 1-2 кучила на година? Ако произвеждаш по 10, над 10, над 50!? Да не би да излезе, че ОГРОМНА част от развъдниците по света са "puppy mils"?

Кое прави развъдчика "нетъргаш". Защото по моята логика всяка продажба свързана с даване и вземане на пари е Търговия.
Изображение
Аватар
Весела
Member
Member

Мнениеот ATINAstaff » Пон Май 18, 2009 6:47 pm

Ами ти си интелигентно момиче,ще си отговориш и сама,но ще те помоля да го направиш и за другите тук.
Пример 1,въпрос за отговор 1
Съвсем скоро беше с мен при един човек,той произвежда по две преко сили три кучила.Видя как гледа,видя какво прави и отношение видя.Та този търговец или развъдчик е?
За един друг говорихме.Имал над 130 родословни стафа за миналата година и бог знае колко без.Там не е като при първо споменатия гледане,чистота и тн.
При тези с готовия имбридинг на търсената втора порода, тези нещица как са?Та те какви са?

Пример 2,въпрос за отговор 2
Човечеца дето го лазиш, ти и той сте различни от тук до небето.Този човечец  като е почнал да рине лайна интернет не е имал.И много е изринал.И много болка и радост,много ядове и смърт е преживял,а не е прочел в нета.А вие четете и искате схема за успех,а такава няма.И такава се постига с много кучета,зад гърба ти и много скъсани нерви и още повече болка,защото няма вечен живот,а кучетата живеят по ред божии по малко от човека.
Та никога няма да научите грам  от нета,толкова дето един даже и трудно различим развъдчик по съвест или развъдчик по сметка знае,защото той е "изринал" за 20 години толкова,колкото ти с едно куче няма да направиш никога,а той няма и да спре да го прави...,но няма и да го напише в нета,нито в книга...или пък да те научи.
Съжалявам,но бях просто искренна.
Последна промяна ATINAstaff на Пон Май 18, 2009 6:50 pm, променена общо 1 път

ANGELSSTAFF.COM
Аватар
ATINAstaff
Member
Member

Мнениеот Jordan staff » Пон Май 18, 2009 7:03 pm

Мисля,че темата отива в друга насока - кои е развъдчик,и кои борса?
Развъдник - той може да произвежда 10 бебета- 100бебета-1000бебета....което не го прави по-лош или по-малък бриидър,от X развъдника..........Въпросът е дали имаш възможност да си го позволиш : и като време и като финанси.Това,че N може да отглежда 1000 бебета,/ако ги прави с акъл/ в това няма нищо лошо,дори напротив,какво допринася X развъдника с 1то кучило?

Аватар
Jordan staff
Member
Member

Мнениеот ATINAstaff » Пон Май 18, 2009 9:07 pm

Моля всички,най-вече тези невъздържаните от край време ,сега о/о абитюренска възраст.
Моля, не влизайте в пререкания с маговете от Велинград,Силистра,Варна и Казанлък.
Влизайки в спор с ... не можеш да го победиш,но можеш да се приравниш с него и той да те победи ,защото си в негови води,където той е по-добър .
Благодаря.

ANGELSSTAFF.COM
Аватар
ATINAstaff
Member
Member

Мнениеот Весела » Пон Май 18, 2009 9:49 pm

Защо темата за "Акселерацията при АСТ" е слята с говорилнята?!? Толкова ли МАЛОВАЖНА беше?
По този начин постовете се смесиха, защото се подреждат по часове.

А относно горния пост, това като забрана да пишем по форумите ли да го приемем? Велинградските, Светла Колева и т.н пишат и в международния форум, и в сръбския, и в македонския и т.н. Никъде ли да не пишем ние?!

Не ми харесва тая работа, моята позиция е "Най-добрата защита е нападението."
Искам да си пишем навсякъде, т.е. където си поискаме, щото преди да сме членове на БККАСТ, ние на първо място сме хора и трябва да имаме право на избор.

Изгонихме който трябва от форума... сега и ние остава да спрем да пишем и тука.

Друго - не смятам, че количеството лайна, които е изринал един развъчик го прави много по-добър и велик от другите. Щото по тая логика дядо Цоле е номер 1 и никой не може да го събори.

защото той е "изринал" за 20 години толкова, колкото ти с едно куче няма да направиш никога, а той няма и да спре да го прави...

??? похвално ли е това?  Моето мнение както винаги няма нищо общо. Според мен един "семеен" развъдник с няколко кучета предлага много по-добра социализация и индивидуална грижа за всяко куче, отколкото развъдниците, където се "убиват да ринат лайна". Не ми ги хвалете.
Изображение
Аватар
Весела
Member
Member

Мнениеот ATINAstaff » Пон Май 18, 2009 10:00 pm

Защото форума стана необятен.
Има по отделна тема за косъмче,нокътче...
Толкова неподредена къща и разбъркана,че няма откриване нищо.

Който смята да се изправя форумно и да доказва на комплексара идиот,че е такъв,то моля искам да видя резултата.Аз мисля,че само ще се унижите.Не съм забранявала на никой нищо.Затова кой както иска да реагира.Аз помолих за да няма излищни простотии.Щом ти Весе искаш изправяй се ,воювай форумно.Аз няма да го направя,защото годините са ми с половината от твоя живот отгоре.

ANGELSSTAFF.COM
Аватар
ATINAstaff
Member
Member

ПредишнаСледваща

Назад към СТАФ Говорилня