Много взехме да се месим в работата на природата! Много зачестиха изкуствените осеменявания, много зачестиха хормоналните стимулации, много тестове се изискват за всяко нещо, много препарати даваме на кучетата за какво ли не...прекалява се!
С това съм до болка съгласна. Парадокс - кучето ми пие витамини, добавки, всякакви химии, има цял тефтер с описани ваксинации, имунизации, обезпаразитявания, чипирания, разгонвания, на коя дата е получило алергична реакция и от какво и защо, какви лекарства съм му давала под формата на инжекции и хапчета. Шампоан за 20 евро, а моя е 5 лева, режа й ноктите всяка седмица... пардокса е, че аз нямам нито личен лекар, нито здравна книжка, нито здравни осигуровки, нито пия витамини, дреме ми за шампоана, ям каквото ми падне, сухоежбина за отбиване на номера. Обаче Афродита й се готвят специалитети, правят й се витаминозни бебешки каши, пилешки екстри, скъпи гранули, спи в леглото царски и никой да не я занимава. Не я мъча с много изложби, обръщам и много внимание, пазя я косъм да не падне от гърба й.
Та си мислех... дали ако й направя и тест за атаксия, това ще ме направи по-добър стопанин, отколкото съм сега.. Не вярвам. Лошото е, че наистина набедиха Дон за носител и оттам произлизат тревогите ми. Хубавото е пък, че Дон произвежда невероятни красиви кучета с глави - образец и винаги когато видя снимка на страхотно куче, което ме грабва, още преди да съм му прочела името, знам че е от Дон.
Не ме винете, че така вярвам в този тест за Атаксия. Четох много преди да стигна до това мнение. Смятам, че това е още един шанс да ударим едно рамо на природата. Защото тя е създала кучетата, но породите са създадени от хората, и те носят отговорност за развитието и запазването им.
дайте да се успокоим малко и да не извиваме ръцете на клубното ръководство да въвежда нови и нови изисквания!
Ама кой им ги извива?
Те хората старите изисквания не спазват, та новите ли ще спазват...В преговори съм с две клиники с много добри рентгени, в преговори съм и с лаборатории, които да сертифицират единия, а защо не и двата рентгена и техен представител четец. Ще трябва и още един обаче защото сме в Бг. и с такъв също преговарям. Това за дисплазията. За обсъждане на ОС.
За кардиологичният тест.
Аз имам на моите кучета, без на Ида, направени тестове тук в Бг. и понеже и аз съм Българка-неверна Grin и в чужбина. Т.е мога да твърдя, че от опит си доказах, че и нашият тест върши същата работа. Това също ще го свърша и ще го обсъдим на ОС.
За бруцелозата,мисля че ставаме за смях има бърз тест от няколко години и е срамота ...
А тъй, само така!