Пол Маркс, собственикът на развъдник Parastones е намерил своята формула за перфектни пропорции. Той смята, че по време на растежа количеството протеин в храната трябва да е между 20 и 28% (максимум). Проблема идва от качеството на протеина. При храна с 22% протеин, ако само 10% от тях е протеин от животински произход, а останалото е растителен протеин - тогава не съм съгласна.
Другият фактор - витамините. Всеки дава на кучето витамини с тезата "Абе да има.." Витамини за апетит, за козина, мултивитамини, добавки за какво ли не.
Няма начин да ме убедите,че един културист в пред състезателен режим взима високо енергийна храна.
Тони, в предсъстезателен режим културистите ядат само чист протеин (пилешко, пуйка, червено месо), без грам мазнини и пият дефидратиращи хапчета за релеф.
А схемата се казва Време + Личен опит и никой няма да я сподели във форумите, нито пък очи в очи - просто ще я премълчи.
Конкуренция.
Точно това според мен довежда до тия фрапантни различния в типа на стафа по целия свят. Всеки си пази своите малки тайни и променя породата по свой си начин. Знаете, че е елементарно да се различи на пръв поглед американско от руско куче. Лесно е да се различи куче от Дон и куче от Цоле?
Защо трябва всеки да крие "откритията си", вместо да се обменя опит и информация и по този начин да се запази типичността на породата.
Офф/какъв е проблема,ако кучето усвоява всички витамини и гранули?
Кучето практически не може да усвои всички витамини. Водноразтворимите витамини (С, В) организма ги изхвърля (изпикава ги), а мастноразтворимите витамини (А, Д, Е) се натрупват в организма и може да имат токсичен ефект при предозиране.
Та относно акселерацията, този феномен се наблюдава и при хората открай време. От ниски родители, сина или дъщерята стават 1,80м, което няма обяснение от генетична гледна точка?