Джокич,Роска
Пълна подкрепа!
Добре,че най-накрая го написа,и нека всички от измисления тамошен клуб го прочетат и да го разберат,не да се намисат в чуждите неща,дето още техните си не могат да оправят!
'jockitch' date='Dec 10 2009, 03:36 PM
Е, дойде и времето и аз да се изкажа. Общо взето нещата, които предстои да прочетете не са от най-ласкателните. Дори напротив. Но за съжаление са реалността. Като цяло следващите няколко реда са израз на разочарованието ми от клуба и сайта. Разбира се, както обикновено има и хора и неща, които правят изключение, но са твърде малко, за да променят цялостното ми впечатление. Ще се опитам да изкажа всичко, което ме притеснява.
Ще започна с човека, от когото купих кучето си. Не мога да не изразя възмущението си от това, че ми продаде кученце с обратна захапка. Не ме разбирайте погрешно-обичам Кили и не бих го заменил. А Тихомир ми е давал и съвети за кучето и така нататък. Но когато тръгнах да купувам кученце не знаех какво точно да гледам. Стигаше ми да го харесам просто. Но относно захапката му определено бях подведен от човек, който има бултериер и, който ми каза, че захапката му трябва да е именно такава. Да не говорим, че попитах и Тихомир дали захапката му е проблемна. Той ми каза, че зъбите му трябва да са точно така. Проблемът не е за мен. Текила е много хубав така и дори съдиите го харесват, тъй като стойката, структурата и характерът му са идеални. Проблемът е за него, че с такава захапка не го искат за поколение. А това е в ущърб за него. Да не говорим колко време чаках за родословието. Понеже Тихомир не е пуснал кучето на когото трябва. А и цялото поколение имаше проблеми-всяко куче с различно нещо. Изобщо, ако дори беше коректен, при подобни проблеми с тях и знаейки за възможни други последващи проблеми, цената им не трябваше да е толкова висока, т.е. да е като на другите кученца.
Изхождайки от тези факти, стигам и до следващата според мен неуредица. За да няма подобни неприятности, клубът като контролиращ орган и с много претенции би трябвало да определя кой с кого да бъде. Иначе за какво са членовете и как могат да поставят забрани и ограничения. Все пак може и да се помъчат да помагнат да предотвратят подобни случаи и да помогнат на хората особено като мен, които не са били наясно при взимането на кученце, а искат всичко с него и заради него да е наред. А ако се решат на тази стъпка, няма да е зле да кажат как точно избират подходящите кучета за разплод. И как разбират кое куче е подходящо за друго.
Що се отнася до самият форум, много ми е интересно защо и как избирателно се трият някои постове и има хора, които са баннати само за един ден, при положение, че като цяло банът е за 1 месец. Или се бърка един ден с един месец или просто има избирателно отношение. А ако зависи от провинението, как точно избирате кой за колко да банните?
И, последно, връщам се на Текила. И искам да ви питам дали спроед вашите критерии той ще има шанс да запложда някоя женска? Понеже ако няма ще трябва да го пусна на неклубна, дори да е в протитовес на “законите” на клуба. За мен най-важни са неговите интереси. А и виждам, изхождайки от неговите родители, че членове на клуба си правят каквото си искат и остават без последствия. Честно казано, ако заради това ме отхвърлите, няма да съм нещастен, тъй като влязох в този клуб с големи очаквания и надежди, а се сблъсках с куп простотии. Тук всеки си рекламира кучето и гледа как да убеди другите, че то е най-доброто. И разбира се се налагат мнения и ограничения, които обаче не са еднакви за всички. Жалко, че и тук нещата стоят, както и в живота. И за да олицетворя какво имам впредвид с тези думи ще цитирам няколко стиха от Смирненски:
“ тук дойдох запленен и от сивия ден,
и от цветната майка зора.
Поздравих пролетта, поздравих младостта
и възторжен разтворих очи,
за да срещна Живота по друм от цветя
в колесница от лунни лъчи.
Но не пролет и химн покрай мен позвъни,
не поръси ме ябълков цвят:
пред раззинали бездни до черни стени
окова ме злодей непознат.
И през облаци злоба и демонска стръв
черна сянка съзрях да пълзи —
златолюспест гигант се изправи сред кръв,
сред морета от кръв и сълзи.”
Та това е от мен. Съжалявам за думите си, но определено повече съжалявам, че реалността е точно такава.