Здравейте,
Първо - искрено се радвам,че сега имаме нов наш си форум.
Казвам се Йордан Гулев и живея в Бургас - Созопол! Член съм на БККАСТ / Български Киноложки Клуб Американски Стафордшир Териер / от 2008 година, когато се сдобих и с първият ми представител на тази уникална порода. Чел съм много за стафовете, но да се сблъскаш с реалността - няма нищо по-сладко от това! Стаф в къщи!

Мисля си, че медиите са едни от най-големите ни врагове в момента, защото именно ТЕ спекулират с името на АСТ! Нашите кучета / АСТ с легитимни заверени FCI родословия / са с уравновесен и любвеобвилен характер, както и с типичен фенотип / външен вид /! При правилно обучение и социализация, те са просто една сбъдната мечта!
Към момента - 2008-2009 година, името АСТ сред кучешките породи адски много нашумя, и много продавачи предлагат по всички сайтове за обяви, кученца НЕ отговарящи на стандарта на АСТ по никакъв начин. Адски много хора са излъгани с тези измамни обяви, включително и аз. /с първото ми куче/!
За това препоръчвам на който и да е фен на породата, ПЪРВО и основно да прочетете поне малка част от форума НИ, да разберете защо аджеба ви е това родословие /хартийка/, защо трябва кучето Ви да го притежава, какво е предназначението на киноложките изложби и т.н... Обърнете се към някои от пишещите членове на клуба БККАСТ, или председателя му /има данни - как да се свържете с тях/! Обърнете се към клуба за връзка с всички ваши питания и въпроси - те ще Ви отговорят.
Моето куче се казва C - Amazing Queen of Valdy Mor, от развъдник Валди Мор /Valdy Mor kennel/,
като тя е на почти 2 години. Посетила е доста киноложки изложби, като до момента ми е подарила много щастливи мигове и победи на изложбеният ринг.
Пожелавам на феновете на породата - приятно четене и дискусии в темите в клубния форум на БККАСТ!
Успех с вашите стафордшири.