-
'' 1.2.Връзки могат да се осъществяват между двама носители /ако едно то тях представлява изключителен екземпляр с задължителни изследвания на бебетата до 2 месечна възраст , ако бебетата нямат изследвания остават без родословия / .''
Как ще се поктъпва с тези 25 % бъдещи болни бебета ?
Липсата на родословие не решава проблема на бъдещия собственик на някое от тези 25 % -те бебета .
Процентите са на база 100 кученца. Има и други вероятности не според табицата !!!
Като пример , имаме 6 бебета СЪС СИГУРНОСТ НЕ МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ - 1,5 БЕБЕТА ЧИСТИ , 1,5 БЕБЕТА БОЛНИ и 3 БЕБЕТА НОСИТЕЛИ .
Според мен ако се знае статута на кучетата всеки ще направи необходимото за тяхното добро бъдеще и това няма да е нужно . Ако има проблем , то той може да бъде изчистен .
Със сигурност ще има и някой който ще каже че цената е висока на теста , като се прибави и куриера до Франция се получава цена около 120 евро . И после защо цените на родословните кученца са високи .
Цитат -"
стига сте лъгали хората с тия родословия всички знаем в българия как става няма нещо което да неможе да се купи и вземи та махни снимката с момиченцето дето е с кучето че това ако е стаф ще ти се смеят хората всички знаят че в бг се кръстосват всякакви кучета но се продават родословия но явно в тая криза не вървът родословията за 4 листа хартия 700 евро ."
Каква е себестойността на едно бебе
Снимка за дисплазия на майката /около 90 лева /,
родословия /за всяко бебе по 17 лева /,
3 ваксини /за всяко бебе по 45 лева /,
тест за бурцелоза - 30 лева ,
чипове /за всяко бебе по 20- 30 лева /,
обезпаразитяване /за кучилото 2 х дронтал Пупи и Дронтал плюс - 80 лева за 5 кученца /,
заплащане на мъжкото куче /цената е от 500 до 1000 евро , сега в кризата /,
път до разплодника !!!/за отиване и връщане за 1200 км с магистрални такси - около 300 лева / ,
Винетка за България - 20 лева ,
год. членси внос - 50 лева ,
храна за 1,5 -2 месеца след 30тия ден - 300 лева ,
тест за Атаксия - индивидуален до 240 лева ,
минимум участие на 3 изложби / в град който живеем / - 120 лева ,
без да включвате в калкулацията следното -
личния труд , безсъните нощи и стреса / те нямат цена / ,
доктор при раждането /мин.около 30 лева /,
хотел за 3 дни /около 90 евро /,
4-5 дена отпуск ,
играчки , кожени кокали и др.за бебетат ,
шампоани ,
витамини и др. добавки ,
и при условие че женската е добра майка и никое бебе не погине .и каква ще бъде себестойноста на един мъник ? ? ? ? ...............
Грубо 600 лева за 1 кученце , в кучило с 5 кученца без забележки по тях , при цена на заплождането 500 евро и път в едната посока 600 км..
И това че кучето ЗАБРЕМЕНЕ , А ако има и кученца пет клас .И ако се родят само 2-3 бебока Цената зависи и от реализирания потенциал на родителите , който са го доказали не в НЕТА , а на изложбения ринг .Цената също може да е различна на бебетата , зависимост от потенциала им.зависи и от възраст на която се взима .Тези сметки са на база опита ми на запложданията само в чужбина ,
плащал съм по 1500 евро на заплождане ,
пътувал съм 3400 км. отиване и връщане за 1 заплождане ,
седял съм 7 дена за едно заплождане ,
плащал съм за самолетно карго, в едната посока - за 26 кг. женска кучка и 8 кг. бокс - 900 лева ,
7 пъти има в който кучките не са хващали / пропътувани 14 000 км. път / ,
имал съм кучило с малък брой на кученцата и себестойността им е била 900- 1000 евро на кученце ,
прогестеронови тестове и т.н.
ЗАБЕЛЕЖКА - това е което аз правя за да получа качествени бебетата , други развъдчици могат да имат други виждания и друг начин на работа . Шарен свят , вижда се в ринга и по резултатите на родителите , а в последствие и на потомството .
Това според мен , за задължителния тест
трябва да бъде прието , защото наша е отговорността поколенията да бъдат здрави . От 1,5 год. има тест редно е да се възползваме от него . Даже определено куче да има проблем то той може да бъде изчистен с подбора на партньора . Няма да е игра на сляпа баба , както е било преди август 2008 год.
До Админ -темата може да бъде като подфорум .
-
-