Кой с какво снима??

Тук ще си говорим за всичко, за което няма специална тема във форума

Кой с какво снима??

Мнениеот TaiPan » Сря Май 04, 2011 10:02 pm

Аз съм с Nikon D90 тяло :)
Аватар
TaiPan
Newbie
Newbie

Re: Кой с какво снима??

Мнениеот Оги » Чет Май 05, 2011 11:27 am

Благородно ви завиждам. Почитател съм и аз на Никон, но съм със Sony Алфа 200.
Катето също е с Никон.
Аватар
Оги
Member
Member

Мнениеот Jordan staff » Чет Май 05, 2011 4:14 pm

Fujifilm FinePix S1000fd

Рядко използвам,понеже някъде затрих кабела за връзка с компютъра :D По-често ползвам телевона в движение
Аватар
Jordan staff
Member
Member

Мнениеот Angels staff » Пет Май 06, 2011 12:28 pm

Аз си харесвам един стар 11 годишен Олимпус С 2100 Ултра зум .Цветовете са страхотни , оптиката е отлична , но скороста на снимане е много бавна.Докато чукне снимката ''обекта'' е вече на друго място.С него съм уловил страхотни снимки.Работи и сега отлично , след 185 000 снимки .Преди 3 години му изгоря един пиксел , и при голямо увеличение се вижда.Никога не е сервизиран - профилактика .
Ползвам и Алфа на Сони А 380 , но цветовете са за мен много пастелни , на ръчен режим и автоматичен с променени настройки пак не е за мен това което ми се иска като цвят.Снимал съм с три различни обектива но резултата е същия .Ползвам универсален 3.5-6.3 / 18 -200 . Има и една сапунерка на Фуджи но тя е далеч от вижданията ми за добра и контрастна снимка .И с мобилен телефон IP 4 , отлични снимки , по добри от Фуджито .

Много рядко ползвам програми за избистряне , контраст и др. подобни на снимките .С такава програма може да се смени датата на снимката , апарата , час и др. Това важи и за РАФ файловете , там може да промениш затвор , бленда и всичко друго .При опит за обратно четене на данните , е невъзможно да се установи външна намеса .Така файла е ''оригинален''. :D

Пример - днес 06.05.2011 е направена тази снимка с ДСЛР А , но датата е 05.04.2009 , когато това куче не е било родено .

TaiPan , казвай без бой след тялото какво следва :D
.
Прикачени файлове
1 DSC03684.jpg
1 DSC03684.jpg (107.23 KiB) Прегледано 15057 пъти
Аватар
Angels staff
Member
Member

Мнениеот Nikolay Kolev » Пет Май 06, 2011 2:21 pm

Любимецът ми е Canon A410, от скоро съм с Canon 350D и EFS 15-55mm.
Аватар
Nikolay Kolev
Member
Member

Re: Кой с какво снима?�

Мнениеот TaiPan » Съб Май 07, 2011 3:29 pm

Не�ога�а си събера мислите�това�уче�ато спи до мен�ато съм�а пц-то�ъхрка�олкова силно�че не�и чувам�ислите в�лавата !������o�������з�ъм��акто�азах с Никон ��много съм�оволен�Забелязах,�е Никон понеже моят опит е с тях, снимат по�ъмни и по�астелни�якаш�а�анон от�ознати правят�по-светли и по�иви нежни цветове.�бщо взето всичко е разпределение�а пазара,�ко питате�ен. Все�дно бмв/мерцедес�левси/цска���c� �з свикнах��икон�,�ного�ъм доволен,�ърз затвор�звука е като от�трелба� уинчестър,�е че�ъм стрелял с уинчестър�ама много�скам�като�ете като четях �u��иновете на великата мечка&���и др�юношески�ниги��се�и се иска�а стрелям��акава пиушка.�мам�ознат�който работи�рофесионално с фотошоп и ми каза�като му�уснах една снимка от�t�:/�����-���n��аистина,�сите�отографи използват фотошоп-а, колкото��а�върдят,�е НЕ�о правят����Няма�ак да докараш такива цветове,��еален живот,��сичките градиентни ултра виолетови��еутрални�илтри��сякакви�беективи.�ЯМА КАК���Колкото и &��;остри&���да�а�дни обективи , като бръснач да�а,�ак�а�а има определен ефект�минаваш с фотошопа. Аз�олзвам�отошоп�и то�а да се�ауча��е си�и е слабост�Иначе,���ма� хубави�унции�те�икон�е са�равили�т�оя клас�о-добър�парат.�ма�отор��ялото��аботи��сички�ами обективи за�икон.�бектива ми е: Тамрон 17-50 на твърда�ленда 2,�с ув�илтър�За�ега това�още�е мога�а се�еша�а един�еле�бектив�Колебая се между няколко варианта��дин�ирокоъгъле��амрон 11-16мм на��ленда�а�ейзажи широчки.�е�одим�а концерта на�ичо Стинг�и много ми се�ска да вземя един�еле ама и�ато знам�че�нея няма да�е пуснат с апарат�и иде да������ма�ко идем��азлог на�ня�ест �невния може��а се�нима�ам�редполагам. То е някакво палатково.
Бтв тук има ли юристи,�ъдия някой или�рокурор еле адвокат�а свободна практика?�
Аватар
TaiPan
Newbie
Newbie

Re: Кой с какво снима?�

Мнениеот Angels staff » Нед Май 08, 2011 1:45 am

Този�ъг разваля�остовете��айка ��с-���

Този бъг разваля постовете , майка -- с----- .
Аватар
Angels staff
Member
Member

Мнениеот TaiPan » Нед Май 08, 2011 1:40 pm

хаха, изглежда като криптирано кодирано съобщение. :)
тамрон с 2,8 постоянна бленда и съм доволен, на тъмно си оказва значение блендата.
Аватар
TaiPan
Newbie
Newbie

Мнениеот TaiPan » Сря Май 11, 2011 4:24 pm

Ще ми се да се заема, да направя една читава фотосесия на малкото кученце, и ще ги оправя снимките, не така хаотично като сега. :)
Само време да остане. 8)
Аватар
TaiPan
Newbie
Newbie

Мнениеот Оги » Сря Май 11, 2011 5:38 pm

Снимайте го докато е малък, че много бързо порастват...а после и спомени не остават :lol:
Аватар
Оги
Member
Member

Мнениеот nadet » Пон Юли 04, 2011 3:32 am

Олимпус VG-110
Аватар
nadet
Member
Member

Назад към СТАФ Говорилня