Да спрем безотговорното развъждане!

Тук ще си говорим за всичко, за което няма специална тема във форума

Да спрем безотговорното развъждане!

Мнениеот tonkata77 » Вто Ное 08, 2011 3:18 pm

Здравейте, казвам се Сияна-Алекс на 12 год. от гр.София / България. Много исках да имам куче Американски стафордшир териер. През 02.2011година моите родители ми купиха шоу клас куче DIANA of ANGEL’S STAFF (Pedigree no. : PK 15739 / 11, Born: 20/11/10, Sire :INT.CH. GALAXY LONG STEP , Pedigree no : JR 78503 Ast , Dam : INT.CH. OLIMPIA of ANGEL’S STAFF, Pedigree no : PK 05818/06) от развъдник Angels’s staff собственост на Антоанета Пенкова / Попантонова, която е председател на Българският киноложки клуб Американски стафордшир териер (БККАСТ към БРФК) и FCI международен съдия на 2;3;4;8;9 групи.През месец март (03.2011год.) кучето ми започна да куца със задните крака. Заведохме Диди (DIANA of ANGEL’S STAFF) във Ветеринарен център „Свети Антим” където ветеринарните лекари изказаха съмнения за ТАЗОБЕДРЕНА ДИСПЛАЗИЯ и посъветваха моите родители да се свържат с развъдчика Антоанета Пенкова / ЛИТОВА (развъдник Angels’s staff) и да я попитат къде да бъде снимано кучето. В телефонен разговор между майка ми и развъдчика, Антоанета Пенкова / Попантонова заяви че БГ лекарите не разбират нищо и е невъзможно кучето да е с ТАЗОБЕДРЕНА ДИСПЛАЗИЯ. В отговор на това моите родители взеха решение кучето да бъде снимано във Ветеринарен център „Свети Антим”. На 31.03.2011г. бяха направени ренгенови снимки от които категорично и неуспоримо доказваха диагнозата ТАЗОБЕДРЕНА ДИСПЛАЗИЯ. Развъдчика Антоанета Пенкова / ЛИТОВА не се съгласи с тази диагноза и заяви че кучето още расте и трябва да бъде снимано след като навърши 1год. За да облекчим болките на Диди (DIANA of ANGEL’S STAFF) ни беше предписано мувалис и хранителни добвки съдържащи глюкозамин, хондроитин и зеленоуста мида . През периода от месец март до месец октомври 03-10.2011год. здравословното състояние на Диди (DIANA of ANGEL’S STAFF) е все същото- периодично кучето куца , като в този период се появи куцота и с предна дясна лапа на която беше направена ренгенова снимка във Ветеринарна клиника 101 любимци – становище „ИЗМЕНЕНИЕ НА ЛАКЪТНАТА СТАВА”. На 03.11.2011година моята Диди (DIANA of ANGEL’S STAFF) вдигна ляв заден крак и скимтеше, за това мама и татко я заведоха на лекар във Ветеринарен център „Свети Антим”(там я наблюдават от както сме я взели).Лекарите установиха че има течност в коляното- изтеглиха и изпратиха ставна течност за биопсия на доц. др. В.Манов , също направиха и снимки които показаха , че ТАЗОБЕДРЕНАТА ДИСПЛАЗИЯ прогресира и левия заден крак е с трайни изменения на ставата( вече не може нищо да се направи). Заключението на доц. др. Васил Манов е „ДЕГЕНЕРАТИВНА АРТРОПАТИЯ”. След тези резултати моят баща се обади на развъдчика Антоанета Пенкова / ЛИТОВА а нейните думи бяха: „Вие вместо да му се радвате на кучето му търсите болести ” и разговора прекъсна без да има проблем с нашия телефон.
ДА АЗ ЩЕ СЕ НАУЧА ДА ЖИВЕЯ С БОЛКАТА И РАЗОЧАРОВАНИЕТО , НО КАК ДА ЖИВЕЯ С БОЛКАТА НА ДИДИ, ТА ТОВА Е АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР КАК ДА ПРИЕМА ЧЕ МОЯТА ДИДИ НИКОГА НЯМА ДА ТИЧА И СКАЧА, ДА НОСИ ТОПКА …….ДА ТРЯБВА ДА СЕ НАУЧА И ДА БЪДА СИЛНА И ЩЕ БЪДА ЗАРАДИ ДИДИ , ЗАЩОТО МНОГО Я ОБИЧАМ.

П.П.Дано няма други разочаровани и излъгани от този развъдчик или др. развъдчици в БГ или по света , които си позволяват да развъждат и произвеждат болни кучета. Аз може да съм на 12г. , но с помоща на моето семейство ще направя всичко възможно да се сложи край на безотговорното развъждане и нека всички виновни си понесат последствията .
tonkata77
Not member
Not member

Re: Да спрем безотговорното развъждане!

Мнениеот Jordan staff » Сря Ное 09, 2011 7:56 am

http://www.balkankinology.net/pricaonic ... 0#p1212390

Int.Ch.Multi.Ch.Res.Jun.World Winner 09 BISS,BIS GALAXY LONG STEP

ED0/HDB

Изображение

Изображение

Изображение

Central European Winner
Derby Winner
Club Winner
Аватар
Jordan staff
Member
Member

Re: Да спрем безотговорното развъждане!

Мнениеот Jordan staff » Сря Ное 09, 2011 7:58 am

campus dei написа:Preveo sam, ne moraju se mučiti ni oni dežurni koji stalno potenciraju svakakve snimke, ispitivanja, testove i tome slično.
Vrlo su glasni kad se priča hipotetički, no ni to mi nije bitno.
Bitno je da ću ja ođe zauzeti stav koji će biti neočekivan za mnoge i stati u zaštitu koleginice sudinice i odgajivačice iz razloga što treba čuti i njenu stranu priče.
I za Boga i za đavola isto, samo po pravdi.
Аватар
Jordan staff
Member
Member

Назад към СТАФ Говорилня