УСЛОВИЯ ЗА ПРИДВИЖВАНЕ НА ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ

УСЛОВИЯ ЗА ПРИДВИЖВАНЕ НА ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ

Мнениеот Jordan staff » Съб Яну 24, 2009 4:16 pm

Уважаеми Дами и Господа,


На 1 октомври 2004 г. влезе в сила Регламент на Европейския Парламент и Съвета № 998/2003 от 26 май 2003 г. за здравно-ветеринарните условия за придвижване на домашни любимци с нетърговска цел.
По смисъла на този Регламент "домашни любимци" са животни от видовете, посочени в списъка в Анекс І към Регламента [кучета, котки, порове, безгръбначни (с изключение на пчели и черупчести), декоративни тропически риби, земноводни, влечуги и птици, с изключение на домашни птици, обхванати от Директиви на Съвета №№ 90/539/ЕЕС и 92/65/ЕЕС, бозайници: гризачи и домашни зайци], придружаващи своите собственици или други физически лица, отговарящи от името на собственика по време на придвижването им, като същите не са предназначени за продажба или предаване на друг собственик.


УСЛОВИЯ ЗА ПРИДВИЖВАНЕ НА ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ ОТ БЪЛГАРИЯ ЗА СТРАНИТЕ ОТ ЕС
(с изключение на Великобритания, Швеция и Ирландия)

Към датата на въвеждане на територията на Общността, домашните любимци (кучета, котки и порове) трябва да отговарят на следните условия:

1. Да са идентифицирани с микрочип

2. Да са ваксинирани или реваксинирани срещу бяс с инактивирана ваксина от поне една антигенна единица на доза (стандарт на Световната здравна организация) в съответствие с препоръките на лабораторията-производител.

3. Да са преминали изследване за доказване на ефикасността на противобясната ваксина (неутрализиране на антитела чрез титрация 0,5 UI/ml).
Кръвната проба за изследването трябва да бъде взета от ветеринарен лекар най-малко 30 дни след датата на ваксиниране и най-малко 3 месеца преди датата на въвеждане на домашния любимец на територията на Общността от идентифицирано животно, чиято противобясна ваксина е валидна към момента на вземане на пробат. За да бъде признато, изследването трябва да е направено в официално от одобрена от ЕС за целта лаборатория. Списъкът на одобрените от ЕС лаборатории за серумното титриране за противобясни антитела е публикуван на следната Интернет страница: http://www.forum.europa.eu.int/irc/sanc ... ab/lab.htm
Веднъж направено, изследването не е необходимо да се повтаря. То ще бъде валидно през целия живот на животното, при условие, че животното се реваксинира редовно, в съответствие с горепосочените изисквания (реваксинация, извършвана в рамките на изискваните срокове).
Тримесечният период не се прилага в случаите на повторно въвеждане на домашния любимец на територията на ЕС, ако титрирането е дало положителен резултат преди животното да напусне територията на ЕС.

4. Да се придружават от международен паспорт, в който да е вписан резултатът от горното изследване.

5. Да се придружават от сертификат, издаден от официален ветеринарен лекар, а при обратното /повторно/ влизане в ЕС - от паспорт, удостоверяващ, че са изпълнени горните изисквания.
УСЛОВИЯ ЗА ПРИДВИЖВАНЕ НА ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ ОТ БЪЛГАРИЯ ЗА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, ШВЕЦИЯ И ИРЛАНДИЯ

За допускане на животни във Великобритания, Ирландия и Швеция съществуват и допълнителни условия.
За повече информация - на място в клиниката.
Ветеринарна клиника "Гранд"
Кв. Лозенец, ул. Розова Долина 13
Тел. 0887315029 - д-р. Петков
Quality amstaffs start with a good pedigree-Fred Sindelar!

JORDAN STAFF KENNEL - КАЧЕСТВО БЕЗ КОМПРОМИСИ!!!

За контакти :+359 876 09 40 33 ; jordan_staff@abv.bg ; www.jordanstaff.net ; www.facebook.com/astbg ; www.jordan-staff-kennel.alle.bg
Аватар
Jordan staff
Member
Member
 
Мнения: 1064
Регистриран на: Съб Яну 17, 2009 2:49 pm
Местоположение: Бургас / Bourgas

Назад към Подготовка за изложба

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron