Етика на хендлера

Етика на хендлера

Мнениеот nadet » Пет Мар 13, 2009 1:45 pm

ПРЕДИ РИНГА
НЕ поздравявайте експерта дaже ако сте учили заедно и живеете на един етаж в съседни апартаменти, тъй като дори и да имате добро куче, за съдията ще бъде много неудобно да го класира пред останалите участници в ринга. (“Та те се познават – всичко е ясно!”)
НЕ обсъждайте експерта с “приятели”, особено в отрицателна посока. Светът на “кучкарите” е много тесен.
НЕ позволявайте на кучето да лае по време на изложба! Това ужасно пречи на околните, а самото куче се уморява. Съдията може да отстрани лаещото куче от ринга даже без да го оцени и ще бъде прав. Лаещото куче говори за невъзпитание на неговия собственик.

В РИНГА
ВЛИЗАЙТЕ в ринга усмихнати и излъчвайки доброжелателност. Често лицето на хендлера изразява чувствата на усърдно работещ “мислител” – когато го погледнете, направо може да се уплашите. Съсредоточете върху съдията и кучето. Не се разсейвайте!
СЛЕД обявяването на резултата благодарете на съдията и, ако обичате, заемете своето второ или трето място, а не както някои, които измърморват нещо, обръщат се и излизат от ринга, показвайки с целия си вид недоволство.
ДАЖЕ ако абсолютно не сте съгласни с оценката, не си позволявайте груби думи по адрес на съдията. За такива постъпки може да бъдете отстранени от участие в изложби за една година или завинаги след представянето на отчета на съдията.
ПОЗДРАВЕТЕ (искрено!) победителя; стиснете ръката на заемащия второто място ако сте имали щастието вие да сте на първото. Това намалява агресивността в ринга, създава около вас здравословна атмосфера.
ОБСЪЖДАНЕТО на неприятно подробности оставете за вкъщи.

ОТНАСЯЙТЕ се към изложбите като към празник, купон, повод да се срещнете с такива запалени “кучкари” като вас! :- )) Каквато съм и аз!

Дарья Солохина
www.handler.ru
Да дрънкаш глупости е лесно, да ги понасяш - значително по-тежко.
Аватар
nadet
Member
Member
 
Мнения: 118
Регистриран на: Пон Яну 19, 2009 2:27 am
Местоположение: София

Назад към Хендлинг

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron