Проблеми, свързани с глюкозамина и ставите

Проблеми, свързани с глюкозамина и ставите

Мнениеот Jordan staff » Вто Яну 27, 2009 3:03 am

Проблеми, свързани с глюкозамина и ставите

Мобилност през целия живот
Износването на ставите протича през целия живот на кучето. Хрущял защитава костите и ставите на животното от триенето при движение. Естественият глюкозамин – основно градивно вещество на хрущялите, осигурява здрави стави и подвижност. Затова производителите на кучешки храни създават продукти за възрастни кучета, съдържаща гарантирани нива на естествен глюкозамин, който допринася за по-дългата активност и здраве на домашния ви приятел.

Хрущялът
Какво представлява?
Хрущялът е тъкан, намираща се в края на костите, в зоната на ставите. Изграден е от клетки, подобни на гъба, заедно с белтъци и специални вещества, които задържат водата. Глюкозаминът служи като строителна съставка за изграждане на тези специални, задържащи водата вещества.

Защо е важен?
Здравият хрущял е изключително важен за правилното функциониране на ставите и изобщо за мобилността. Щастливите активни кучета се нуждаят от здрави хрущяли и хранене, което поддържа цялостното благосъстояние на организма, включително и здравето на ставите.

Откъде идва глюкозаминът?
Глюкозаминът се съдържа в няколко основни елемента на кучешката храна. Производителите на кучешки храни използват различни птичи и месни източници, гарантирайки по този начин нивото на глюкозамина в някои от храните за възрастни кучета. Глюкозамин се произвежда и от самото тяло, но в ограничени количества

Само за възрастни кучета ли е полезен естественият глюкозамин?
Не! Износването на хрущяла става през целия живот на лаещия ви приятел. Затова глюкозаминът е важен за поддържане здравето на ставите по време на цялото съществуване на кучето.

Как тялото поддържа хрущяла здрав?
Хондроцитите са клетки, намиращи се в хрущяла на ставите. Тези клетки използват глюкозамин и вещества, доставяни чрез храната или изграждани в тялото, за да произвеждат и поддържат белтъци и задържащи водата вещества в хрущяла. Това позволява на хрущяла да служи като амортисьор .

Каква е ролята на глюкозамина за здравето на ставите?
Като съставна част на хрущяла глюкозаминът поддържа здравето на ставите и способността за движение.


Три прости начина да пазите ставите на кучето си здрави:

1.ГЛЮКОЗАМИН. Давайте на кучето си качествени храни, висок клас, които съдържат гарантирани количества естествен глюкозамин.

2.КОНТРОЛ НА ТЕГЛОТО. Поддържайте здравословното тегло на кучето си. Дебелите кучета понякога развиват проблеми със ставите. Костите, ставите, мускулите и съответните сухожилия работят заедно, за да осигурят на кучето гладко и ефикасно движение. Поддържането на подходящо тегло е много важно за доброто здраве на ставите.

3.УПРАЖНЕНИЯ. Подходящите упражнения са важни за поддържане на добрия тонус на мускулите и гъвкавостта на ставите. Консултирайте се непременно с ветеринар относно така важните за домашния ви любимец упражнения.
Последна промяна Весела на Вто Яну 27, 2009 4:05 am, променена общо 1 път
Quality amstaffs start with a good pedigree-Fred Sindelar!

JORDAN STAFF KENNEL - КАЧЕСТВО БЕЗ КОМПРОМИСИ!!!

За контакти :+359 876 09 40 33 ; jordan_staff@abv.bg ; www.jordanstaff.net ; www.facebook.com/astbg ; www.jordan-staff-kennel.alle.bg
Аватар
Jordan staff
Member
Member
 
Мнения: 1064
Регистриран на: Съб Яну 17, 2009 2:49 pm
Местоположение: Бургас / Bourgas

Назад към Грижа за ставите и костите

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron