Обучението при АСТ-най-важният момент

Обучението при АСТ-най-важният момент

Мнениеот Jordan staff » Вто Яну 27, 2009 3:14 am

Основни команди

“Ела!”
Когато използвате командата “Ела!”, винаги първо казвайте името на кучето. Така ще привлечете вниманието му и е по-вероятно то да чуе вашата команда. Реакцията ви ще му покаже, че вие говорите именно на него, а не на някой друг. Имайте предвид, че няма две еднакви кучета, което означава, че трябва да приспособите обучението според характера на отделното животно. Избягвайте да го викате със заплашителен глас, защото то може да изтълкува тона ви като закана или агресия.
Ако започне да ви игнорира и да се прави, че не ви чува, му сложете дълга каишка, за да го издърпвате към себе си след подадената команда “Ела!”. По този начин няма да се налага да повтаряте приканването, а кучето ще се научи да идва, когато е повикано.

“Следвай ме!”
Едно от най-важните неща, което трябва да запомните за тази команда, е да бъдете по-интересен от всичко останало по време на разходките. Дайте на кучето причина да остане с вас, говорете му, накарайте го да седне, да спре, да легне за малко - НАПРАВЕТЕ РАЗХОДКАТА ИНТЕРЕСНА. Започнете разходката с командата “Следвай ме!”. Произнесете първо името на кучето, за да привлечете вниманието му, и бъдете много ентусиазирани, когато му давате командата. Не забравяйте да му говорите така, че то да ви обръща внимание. Хвалете го, когато е в правилната стойка. При нея кучето стои от лявата ви страна, а дясното му рамо е на нивото на бедрото ви. Ако кучето ви избързва, работете с него в малки, обратни на часовниковата стрелка кръгове. Това ще го подтикне да ви „има предвид”, когато ходите.

Съвети:
Играйте с него в задния двор и му позволете да изгори малко излишна енергия, преди да го изведете на контролирана разходка.
Не му позволявайте да се изхожда, където то поиска. Ако пренебрегнете това поведение, ще му дадете чувството, че командва, и може да доведе до развиване на “териториално” поведение.
Използвайте командата “Долу!”, за да не скача върху вас. Кучетата скачат по хората поради една причина - за да привлекат внимание. Научете кутрето или порасналото си куче да сяда, когато иска внимание или похвала. Когато скочи върху вас, с нисък тон на гласа и навеждайки се към него, кажете “Долу!”. То няма друг избор, освен да се отдръпне. Когато направи това, го научете да сяда, като натискате силно задницата му към земята. Похвалете го спокойно при подчинение. Скоро ще трябва да кажете само “Седни!” и то с готовност ще изпълни командата, защото знае, че ще получи награда.
Обучавайте и тренирайте любимеца си, след като сте си пощурели. След бурна игра на “Донеси пръчката” го накарайте да разбере кой командва и го наградете с лакомство.
Завършвайте всяко ресане с даване на лакомство. Научете кучето си каква е наградата за доброто държание, като му поднасяте вкусотийка след ресането.
Никога не го награждавайте, без да изпълни номер. Винаги го карайте да прави нещо, преди да го поощрите.
Прикачени файлове
4.jpg
Последна промяна ATINAstaff на Чет Мар 05, 2009 1:42 pm, променена общо 1 път
Quality amstaffs start with a good pedigree-Fred Sindelar!

JORDAN STAFF KENNEL - КАЧЕСТВО БЕЗ КОМПРОМИСИ!!!

За контакти :+359 876 09 40 33 ; jordan_staff@abv.bg ; www.jordanstaff.net ; www.facebook.com/astbg ; www.jordan-staff-kennel.alle.bg
Аватар
Jordan staff
Member
Member
 
Мнения: 1064
Регистриран на: Съб Яну 17, 2009 2:49 pm
Местоположение: Бургас / Bourgas

Използване на клетка за кучета

Мнениеот Jordan staff » Вто Яну 27, 2009 3:15 am

Използване на клетка за кучета

Поставянето на кучето в клетка не означава, че го бутате в затвор и не е проява на жестокост, ако следвате посочените съвети. Кучетата се чувстват спокойни в малки затворени пространства, сякаш са в бърлога. Кучешките клетки са отлични за тази цел.
Клетката предоставя на кучето ви сигурност, бърлога с покрив и място, което е само негово и където може да избяга от всичко останало. Клетката е и безопасно място, където то стои, когато ви няма или не може да го наглеждате.

Основни стъпки в обучението:

1.Изберете клетка с размерите на кучето/ кутрето. То трябва да има точно толкова място, колкото да стои, да се обръща и да ляга. Клетката служи за спане или функционира като безопасно място, когато ви няма. Ако имате кутре от едра порода, е добре да купите две клетки с различен размер или клетка с преграда, която да местите с растежа му.

2.Използвайте една-единствена дума, за да накарате кучето да влиза в клетката, и хвърлете вътре лакомство, за да го примамите вътре. Когато влезе, го похвалете и затворете вратата. Постепенно увеличавайте времето, което прекарва в клетката, преди да го пуснете навън. Помнете, че кучето ви все още се нуждае от време за игра и изхождане. Поддържайте редовен график за разходки навън, за да не го ограничавате прекалено много.

3.Има едно основно правило, според което кутрето ви може да престои в клетката спокойно няколко часа, и то се определя от възрастта. Вземете възрастта му в месеци, прибавете 1 и ще получите времето, през което би трябвало да престоява в клетката (до около 8 часа). Например двумесечно кутре принципно следва да издържи кротко 3 часа в клетката.

4.Осигурявайки на кучето клетка, която е твърде голяма за него, на практика му позволявате да се изхожда в единия край и да спи в другия. Поставянето на храна и вода в клетката не му дава друг избор, освен да се облекчава в нея. Правете всичко възможно кучето/ кутрето да се разхожда навън редовно. Винаги го извеждайте на каишка в една и съща зона на двора, за да може да го похвалите, когато си свърши работата. Така то ще свикне с определеното място и няма всеки път объркано да търси подходящо място.

Не забравяйте да играете с кучето си и да го обучавате. Тази стимулация е необходима за доброто му умствено и физическо здраве.
Прикачени файлове
amici3g.jpg
Последна промяна Jordan staff на Вто Яну 27, 2009 3:21 am, променена общо 1 път
Quality amstaffs start with a good pedigree-Fred Sindelar!

JORDAN STAFF KENNEL - КАЧЕСТВО БЕЗ КОМПРОМИСИ!!!

За контакти :+359 876 09 40 33 ; jordan_staff@abv.bg ; www.jordanstaff.net ; www.facebook.com/astbg ; www.jordan-staff-kennel.alle.bg
Аватар
Jordan staff
Member
Member
 
Мнения: 1064
Регистриран на: Съб Яну 17, 2009 2:49 pm
Местоположение: Бургас / Bourgas

Прекомерното лаене

Мнениеот Jordan staff » Вто Яну 27, 2009 3:16 am

Прекомерното лаене

Лаенето като поведенчески проблем възниква поради няколко основни причини. Ключът за решаването на проблема е разпознаване на мотива за лаене и промяна на факторите, предизвикващи кучешкия лай.

Лаене от самота
Когато самотата е причина за непоносимо лаене, спасението е в поведението ви – необходимо е да обръщате повече внимание на кучето си. Ако имате семейство, активизирайте всеки член да извежда на разходка и да играе с домашния ви любимец чрез „редуване на смените”. Когато го оставяте сам, предвиждайте играчки, с които той може да се забавлява. Понякога прекомерното внимание може и да не даде желаните резултати. Ако кучето ви вече има навика да лае, сложете няколко монети в тенекиена кутия и я затворете. В момента, в който животинката нададе глас, разтърсете кутията и кажете “Тихо!” с твърд тон. Шумът трябва да сепне кучето. Ако това ваше действие не помогне, пак разбутайте дрънчащия „омиротворител” и повторете забележката си „Тихо!”. Дръжте кутията далеч от кучето, за да не реши, че е играчка. Когато свикне с шума, командата ви би трябвало да подейства и лаенето да спре. Ако и този метод не проработи, използвайте шише с вода, с което да пръскате краката и гърба му, и отново извикайте „Тихо!”.
Внимание! За да имат ефект всички ваши действия, целящи отвикването от лаене, то те трябва да се впрегнат, когато домашният ви приятел лае. Закъснелите мерки по-скоро биха го объркали.

Лаене при изолация
Кучета, отглеждани вътре и оставени сами, може да страдат от раздразнение от принудителната изолацията, в която са поставени. Някои показват страха и негодуванието си чрез лаене. Идеалният начин да се справите с проблема е да научите малкото си куче да стои само. Подобно обучение се прилага и спрямо по-възрастните екземпляри, но за тях са нужни повече време и усилия.
Оставете само кутрето в стаята. Кажете “Тихо!” и излезте. Ако то започне да лае, се върнете, повторете репликата си и пак излезте. Ако то пази тишина за известен период, го похвалете. Удължавайте времето, в което остава само.
С по-възрастно куче понякога се налага да излизате извън къщата или апартамента, защото то може да ви надуши, а и е твърде чувствително към познатите звуци.

Лаене при пазене на територия
Някои кучета лаят, за да пазят територията си. Така се получава зависимостта “лаене - награда”. Куче, което лае по пощальона, бива “наградено”, когато пощальонът си тръгва. Тази ситуация може да доведе до лаене и по други служители, съседи и минувачи. При възможност запознайте домашния си приятел с хората, които идват редовно у вас. Кратко запознанство на доставчиците или на другите посетители с кучето може да реши проблема. Твърдият тон “Не!” или “Тихо!”, използван в момента на лаенето, също дава добри резултати. Похвалете го, ако спре този лош навик. Помнете, че трябва да сте там, когато лае, за да подадете командата “Тихо!”.

Други причини
Често кучето лае, когато започва игра. Това е съпроводено със знаци на тялото– махане на опашка, навеждане на главата напред, вдигане на задницата нагоре. Лаенето обикновено спира при стартиране на играта или когато не откликнете на ентусиазма му.
Кучето може да лае, за да гони натрапници. Лаенето в тези случаи е по-заплашително и понякога се съпровожда от ръмжене. Според ситуацията може да се наложи да го преместите на по-спокойно място или внимателно да го успокоите.
Кучето лае, за да предупреди други кучета и хора за опасности. Тази реакция обикновено продължава, докато източникът на опасност изчезне или кучето бъде отведено в безопасност.
Понякога болка или болест също предизвикват този непоносим шум. Ако куче с добро поведение при нормална обстановка започне да лае и да издава други звуци, е необходимо посещение при ветеринар.
Quality amstaffs start with a good pedigree-Fred Sindelar!

JORDAN STAFF KENNEL - КАЧЕСТВО БЕЗ КОМПРОМИСИ!!!

За контакти :+359 876 09 40 33 ; jordan_staff@abv.bg ; www.jordanstaff.net ; www.facebook.com/astbg ; www.jordan-staff-kennel.alle.bg
Аватар
Jordan staff
Member
Member
 
Мнения: 1064
Регистриран на: Съб Яну 17, 2009 2:49 pm
Местоположение: Бургас / Bourgas

Обучение за примерно поведение в дома

Мнениеот Jordan staff » Вто Яну 27, 2009 3:17 am

Обучение за примерно поведение в дома

Едно куче или е научено да живее в къща, или не. Ако не го хванете по време на провинението, няма смисъл да го завличате до мястото на белята и да се опитвате да го наказвате. Наглеждайте любимеца си и ако той е достатъчно смел да опита някаква „лудория” пред вас, кажете “Не!”, привлечете вниманието му и го изведете навън бързо, за да се изходи на подходящото място.

Първата стъпка в тази насока е решението дали кучето ви да бъде научено да се изхожда навън или да има възможност да използва кучешка тоалетна.

Ако обучавате кучето да се облекчава навън, набележете определено място за това. Сутрин му сложете каишка и го заведете до мястото за изхождане. Издайте команда „Време за тоалетна!” или “Побързай!”. След като си свърши работата, го заведете вътре за храна и вода. 15-20 минути след ядене изкарайте лаещия си приятел отново до тоалетна. Водете го до „неговото място” всеки път и поддържайте редовия график за хранене, пиене и изхождане.

Една от най-често срещаните грешки при това обучение е прекаленото избързване. Голямата свобода твърде рано може да предизвика обърквания. Ако кучето ви бъде сполетяно от една-две “случки”, трябва да се върнете малко назад и да забавите обучението му. Маркирането на територия не бива да се бърка с домашните проблеми, защото това действие е преднамерено. Ако забележите такова поведение вътре или навън, е препоръчително да използвате по-силни команди за незабавно подчинение.

Ако сте опитали всичко изброено и все още продължава маркирането на територията, се консултирайте с ветеринар. Вашето куче може да страда от инфекция на пикочния мехур и винаги е по-добре да се подсигурите, отколкото да съжалявате. Ако кучето ви не е стерилизирано, обсъдете с ветеринар процедурата. Обикновено това има ефект срещу подобно поведение.

Дори добре обучени кучета понякога имат злополуки. Почистете мястото с неутрализатор на животински миризми, за да не се изкушава любимецът ви от повтаряне на грешката. Ето няколко съвета за предотвратяване на такива случки:
Не правете резки промени в храненето му.
Избягвайте да го храните късно вечер.
Уверете се, че прекарвате достатъчно време навън
Прикачени файлове
hades.jpg
Последна промяна Jordan staff на Вто Яну 27, 2009 3:23 am, променена общо 1 път
Quality amstaffs start with a good pedigree-Fred Sindelar!

JORDAN STAFF KENNEL - КАЧЕСТВО БЕЗ КОМПРОМИСИ!!!

За контакти :+359 876 09 40 33 ; jordan_staff@abv.bg ; www.jordanstaff.net ; www.facebook.com/astbg ; www.jordan-staff-kennel.alle.bg
Аватар
Jordan staff
Member
Member
 
Мнения: 1064
Регистриран на: Съб Яну 17, 2009 2:49 pm
Местоположение: Бургас / Bourgas

Превантивно обучение

Мнениеот Jordan staff » Вто Яну 27, 2009 3:27 am

Превантивно обучение

Превантивното обучение предпазва кучето ви от неподходящо поведение. Това означава, че вие го наглеждате, когато е с вас, докато го държите в клетка или в оградена кучешка зона, когато не може да го пазите. Според методологията на този тип обучение, ако кучето ви няма възможност да следва нежелано поведение, няма да се наложи да моделирате поведението му или да използвате методи за отрицание. Този тип обучение изисква повече усилия от страна на стопанина. В дългосрочен план обаче превантивното обучение е по-малко натоварващо както за собственика, така и за кучето. Този метод има две предимства:
1.Веднага ви посочва като водач на глутницата.
2.Ускорява изграждането на връзката между вас и новия ви приятел.

Ако доведете малкото си кученце вкъщи и го оставите на воля, може би само за 5 минути то ще успее да повлече всичко, което може да побере в малката си уста, и да сдъвче онова, което не може.
От друга страна, ако сте избрали да обучите малкото чрез превантивни методи, трябва да го пускате само в стая, където стоите и сте подготвили много играчки за дъвкане, за да са на разположение, когато потрябват. Ако го хванете да гризе нещо неподходящо - например пердетата, би трябвало да го смутите с твърдо “Не!”. След това му дайте подходяща играчка за дъвчене, придружена с похвала, за да асоциира поощрението със съответната играчка. Помнете, че кучетата възприемат само три тона на гласа, придружени със знаци на тялото и визуален контакт. Например: Високият възбуден глас би бил полезен, за да го накарате да дойде при вас или да ви следва плътно. Този тон на гласа напомня на малкото за братчетата и сестрите от котилото (затова е трудно деца да спечелят уважението на кучето, защото звучат като техни равни).
Прозаичният тон е подходящ за задаване на команди (също като лаенето - спокойно, директно, без натиск).
Ниските тонове наподобяват ръмженето на майката, което значи: „Каквото и да правиш, престани веднага!”
Запомнете, че викането и боят ще объркат кучето и само ще го накарат да не ви вярва. Кучетата няма да ви разберат, когато ги удряте или влачите. Така те само биха разбрали, че не могат да ви вярват и ще се страхуват от вас. Затова активирайте във ваша полза прекия визуален контакт, тона на гласа си и знаците на тялото, за да сте сигурни, че подаваните сигнали са схванати от животното.
Директният контакт с очите може да значи, че гледате на кучето си с обич, и то ще промени изражението си. Когато пък се вгледате продължително в очите на любимеца си, след като той току-що е скочил върху вас, а вие сте му казали “Долу!”, погледът ви би могъл да казва “Сериозен съм!”.

Какво да кажем за езика на тялото? Имате ли кутре, което се страхува, когато се приближавате, прикляква и пишка по малко? Вие не го удряте, но каква е причината за това негово поведение?

Начинът, по който се приближавате към кучето, може сам по себе си да е заплаха. Бързо ли се движите? Навеждате ли се към него рязко? Защо не опитате да го извикате да дойде само, да приклекнете на неговото ниво, за да не изглеждате толкова страшно. Използвайте парче от храна или любимата му играчка, за да го убедите, че сте настроени доброжелателно. Погалете го, когато то се приближи (не се протягайте). Непременно го похвалете за проявената смелост.

Прекалено често хората утешават кучето си, забелязвайки признаци на страх, което е нормална човешка реакция. За кучетата обаче подобно поведение може по-скоро да затвърди страха им. Например - ако детето ви изпусне метален похлупак на пода. Преди още да сте мигнали, кутрето вече се е хвърлило под най-близката мебел и трепери неспирно. Вместо да го дърпате и успокоявате (което е равносилно на фразата “Нормално е да те е страх”), опитайте да го примамите с лакомство, смях и позитивно настроение. Вашето куче ще прихване от ентусиазма ви. Покажете му, че няма от какво да се страхува.
Прикачени файлове
puppy_7.jpg
puppy_7.jpg (91.71 KiB) Прегледано 42110 пъти
Quality amstaffs start with a good pedigree-Fred Sindelar!

JORDAN STAFF KENNEL - КАЧЕСТВО БЕЗ КОМПРОМИСИ!!!

За контакти :+359 876 09 40 33 ; jordan_staff@abv.bg ; www.jordanstaff.net ; www.facebook.com/astbg ; www.jordan-staff-kennel.alle.bg
Аватар
Jordan staff
Member
Member
 
Мнения: 1064
Регистриран на: Съб Яну 17, 2009 2:49 pm
Местоположение: Бургас / Bourgas

Хапане, дъвчене и ровене

Мнениеот Jordan staff » Вто Яну 27, 2009 3:29 am

Хапане, дъвчене и ровене

Хапане и дъвчене
Кучетата обикновено дъвчат, за да се освободят от стреса и излишната енергия. Ако кучето ви дъвче нещо, което не би трябвало, кажете му “не” или “ей” на нисък глас. След това веднага му дайте безопасна за дъвчене играчка. Хвалете го при добро държание. Много по-добре е да му давате безопасни кучешки играчки за дъвчене, отколкото стари вещи, като обувки например, защото това може да го подтикне да сдъвче и новите ви официални обувки. Също така е добре да избягвате груби игри, като дърпането на въже, тъй като това може да окуражи агресивното му поведение.

Ровене
Така както има много причини за ровенето, така няма и единно решение за промяна на това поведение. В някои случаи инстинкта за ровене е наследен. Някои кучета, независимо от наследствеността, може да са склонни да ровят, ако са оставени сами на двора прекалено дълго време. Без стимулация, осигурена от редовните игри и упражнения, кучетата често преминават към ровене или други “лоши поведения”, за да не скучаят.

По време на летните месеци, ако кучето ви копае дупка, за да се охлади, помислете за предоставяне на по-хладно място за него като чадър или друг вид заслон през деня и му осигурявайте прясна вода през целия ден.

Някои кучета ще копаят под оградата, за да излязат от двора. В идеалния случай, оградата ще е плътно прилепена към земята или дори закопана няколко сантиметра, за да се предотврати промушване или прокопаване навън.

Ако осъзнаете, че е практически невъзможно да отучите кучето си от този неприятен навик, подсигурете му “място за копаене”. Когато кучето ви копае в тази зона, го хвалете и награждавайте с внимание или лакомство. Ако кучето рови извън зоната и го хванете на място, твърдото “не” обикновено е достатъчно.

В този аспект на обучението, както и във всички останали, семейството трябва да работи като отбор. Неучастието или прекалено снизходителното отношение на някои от членовете на семейството може да причини проблеми и да забави напредъка на обучението.
Quality amstaffs start with a good pedigree-Fred Sindelar!

JORDAN STAFF KENNEL - КАЧЕСТВО БЕЗ КОМПРОМИСИ!!!

За контакти :+359 876 09 40 33 ; jordan_staff@abv.bg ; www.jordanstaff.net ; www.facebook.com/astbg ; www.jordan-staff-kennel.alle.bg
Аватар
Jordan staff
Member
Member
 
Мнения: 1064
Регистриран на: Съб Яну 17, 2009 2:49 pm
Местоположение: Бургас / Bourgas

...и сладкото бебе изчезва...

Мнениеот ATINAstaff » Вто Мар 03, 2009 4:19 pm

Години наред, ужасно много пъти съм казвала на много от вас, че притежавайки стаф имате бомба с часовников механизъм и някой ден тя просто ще се активира. Тогава това малко сладко бебе изчезва... за жалост вашето куче никога няма да стане вашето дете, няма да ви каже никога 'мама'.
Тази порода не е за всеки... за съжаление.
Тази клип ме изпълни от кеф, няма нищо друго, което да показва точно това, което прави този човек.
Много е добър, евала.
Жалко, че не е близо, горещо ви препоръчвам неговата порода и подход.


ВИДЕО:

КОНТРОЛ НАД АГРЕСИЯТА
Последна промяна ATINAstaff на Чет Мар 05, 2009 1:45 pm, променена общо 1 път
"Не греши само този,който нищо не прави"

Жена иска ли нещо и Дявола ще и дойде на помощ!


ANGELSSTAFF.COM
Аватар
ATINAstaff
Member
Member
 
Мнения: 433
Регистриран на: Чет Яну 15, 2009 6:31 pm
Местоположение: София

Re:Обучението при АСТ-най-важният момент

Мнениеот Jordan staff » Съб Апр 11, 2009 1:47 pm

Интересно ще ми е мнението на всички,пишещи тук,ДАЛИ биха могли да изконтролират кучето си при влизащ изведнъж непознат човек у дома?Как реагират вашите кучета?Как се справяте с тях?
Интересно найстина как сладкото бебе изчезва....
Quality amstaffs start with a good pedigree-Fred Sindelar!

JORDAN STAFF KENNEL - КАЧЕСТВО БЕЗ КОМПРОМИСИ!!!

За контакти :+359 876 09 40 33 ; jordan_staff@abv.bg ; www.jordanstaff.net ; www.facebook.com/astbg ; www.jordan-staff-kennel.alle.bg
Аватар
Jordan staff
Member
Member
 
Мнения: 1064
Регистриран на: Съб Яну 17, 2009 2:49 pm
Местоположение: Бургас / Bourgas

Re:Обучението при АСТ-най-важният момент

Мнениеот Kras » Съб Апр 11, 2009 6:13 pm

Моето не пуска непознати!И на мен това ми харесва!Когато някой трябва да влезе,прибирам я в клетката.
Kras
Member
Member
 
Мнения: 41
Регистриран на: Нед Фев 15, 2009 9:56 pm

Re:Обучението при АСТ-най-важният момент

Мнениеот Jordan staff » Съб Апр 11, 2009 6:44 pm

ДА,и при мен е същото - вече реагираме мълниеносно...Друг е въпроса / към знаещите,тук / трябва или не трябва да допускаме реакцията в къщи?

Изображение
Quality amstaffs start with a good pedigree-Fred Sindelar!

JORDAN STAFF KENNEL - КАЧЕСТВО БЕЗ КОМПРОМИСИ!!!

За контакти :+359 876 09 40 33 ; jordan_staff@abv.bg ; www.jordanstaff.net ; www.facebook.com/astbg ; www.jordan-staff-kennel.alle.bg
Аватар
Jordan staff
Member
Member
 
Мнения: 1064
Регистриран на: Съб Яну 17, 2009 2:49 pm
Местоположение: Бургас / Bourgas

Re:Обучението при АСТ-най-важният момент

Мнениеот Весела » Съб Апр 11, 2009 8:51 pm

Според мен кучето трябва да притежава кучешки инстинкти, за да изпълнява основните си функции, а именно една от тях е пазенето. И аз съм много учудена от Афродита - навън е страшно дружелюбна с всеки непознат. Но всеки месец, когато вкъщи идва инкасаторката за водата  ;D тя озверява, лае бясно, ще потроши вратата!  :doh: Познава всички в кооперацията по звука от стъпките им. Влезе ли човек, който не живее в тази сграда, тя настръхва на вратата, разхожда се нервна и излайва гръмогласно. Хубавото че, пусна ли аз някой вкъщи, т.е. аз да го прекарам през "бариерата" тя вече не го приема за враг и започва даже да се лигави.  :)
Изображение
Don't fuck with people, because this is the first thing you'll get back.
Аватар
Весела
Member
Member
 
Мнения: 301
Регистриран на: Сря Яну 14, 2009 7:09 pm

Re: Обучението при АСТ-най-важният момент

Мнениеот Kataka » Пон Авг 30, 2010 3:21 am

Ще може ли пак да постнете клипчето , че на мене не ми го отваря.Мерси за статиите много са полезни и изчерпателни.Невероятен форум!


От Мод - Клипа е свален , затова не е достъпен.

Сигурен ли сте че кучето Ramses е стаф ?
Kataka
Newbie
Newbie
 
Мнения: 4
Регистриран на: Пет Авг 13, 2010 10:49 pm

Re: Обучението при АСТ-най-важният момент

Мнениеот bekima » Нед Мар 13, 2011 4:44 pm

здрасти
Ку4ето не е социализирано правилно за това не пуска хора... и трчбва да го прибираш в кледката :)
mnogo pozdravi ot nesebar
Аватар
bekima
Newbie
Newbie
 
Мнения: 19
Регистриран на: Пон Мар 07, 2011 3:07 pm
Местоположение: Nesebar

Re: Обучението при АСТ-най-важният момент

Мнениеот bekima » Нед Мар 13, 2011 4:50 pm

Аз лично не сум вийдал АСТ да е агресивен кум хора
mnogo pozdravi ot nesebar
Аватар
bekima
Newbie
Newbie
 
Мнения: 19
Регистриран на: Пон Мар 07, 2011 3:07 pm
Местоположение: Nesebar

Re: Обучението при АСТ-най-важният момент

Мнениеот TaiPan » Чет Апр 28, 2011 1:08 pm

Има ли някъде добри дресьори, да го научим на основни команди или да преминем професионално обучение с кучето?
Аватар
TaiPan
Newbie
Newbie
 
Мнения: 67
Регистриран на: Съб Апр 09, 2011 5:22 pm

Re: Обучението при АСТ-най-важният момент

Мнениеот Jordan staff » Чет Апр 28, 2011 11:24 pm

На основни команди можете да си го обучите и вие сами - изисква се само желание за прогрес ,отделено време и малко повечко нерви и похвати - все едно учите малко дете.Иначе има - един от тях - г-н Кръстьо Георгиев,който се намира в Пловдив и се занимава професионално с това. ;)
Аватар
Jordan staff
Member
Member
 
Мнения: 1064
Регистриран на: Съб Яну 17, 2009 2:49 pm
Местоположение: Бургас / Bourgas

Re: Обучението при АСТ-най-важният момент

Мнениеот TaiPan » Пет Апр 29, 2011 12:15 pm

Е да , основното ние ще си го научим, то това е ясно. Говорим за по-сериозно обучение.
Аватар
TaiPan
Newbie
Newbie
 
Мнения: 67
Регистриран на: Съб Апр 09, 2011 5:22 pm

Re: Обучението при АСТ-най-важният момент

Мнениеот Jordan staff » Пет Апр 29, 2011 11:19 pm

Кръстьо е вашия човек ;) Добре познат сред кинолозите,обучил няколко клубни стафа. ;)
Аватар
Jordan staff
Member
Member
 
Мнения: 1064
Регистриран на: Съб Яну 17, 2009 2:49 pm
Местоположение: Бургас / Bourgas

Re: Обучението при АСТ-най-важният момент

Мнениеот TaiPan » Съб Апр 30, 2011 1:33 pm

Какво точно представлява това обучение по принцип ? Какви команди и др. неща ги учат? Защото на ела, легни, седни, ред като е на повод и донеси, ще си го науча сам. Проблема е, че да не се разсейва и хуква на някъде без да е получил разрешение, пример: /види котка, друго куче, или нещо разсейващо го/. И ни е голям зор да го научим да е внимателен с кучетата, имам предвид с дребни да играе внимателно, с едри да играе спрямо физиката си. И с децата е невнимателен, опитваме се още, но той си е и бебенце. :emo:
Аватар
TaiPan
Newbie
Newbie
 
Мнения: 67
Регистриран на: Съб Апр 09, 2011 5:22 pm

Re: Обучението при АСТ-най-важният момент

Мнениеот Jordan staff » Съб Апр 30, 2011 8:32 pm

Говорим за куче все пак (да не забравяме).
Нормално е за тях да се бутат грубо,да дивеят,да се боричкат отвреме навреме.Още е малък.Ще свикне сам като порасне.
Обучението и всички въпроси свързани с него - обърнете се към господин Кръстьо.Вие ще си кажете желанията,той ще Ви обясни всичко необходимо.
Поздрави
Аватар
Jordan staff
Member
Member
 
Мнения: 1064
Регистриран на: Съб Яну 17, 2009 2:49 pm
Местоположение: Бургас / Bourgas


Назад към Основни команди

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron